TAPE #5 - Ogłoszenie wyników

Game jam skupiony wokół Tsukuru Archive i RMteki
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michu

GF2022 - Dema (msc 2); GF2020 - Peł. Wer. (msc 3); GF2019 - Dema (msc 1); GF2010 - Dema (msc 1); GF2008 - Peł. Wer. (msc 3) Zap. (msc 2); GF2007 - Peł. Wer. (msc 1) Dema (msc 1) Zap. (msc 3); KCII (msc 1); TARKA1 (msc 1); TASC6 (msc 3); TACO#1 (zwyc.)
Kontakt:

TAPE #5 - Ogłoszenie wyników

Post autor: Michu »

Obrazek
Piąta edycja TAPE za nami! Czas na najważniejsze ogłoszenie - wyniki:

1 Białasy mnie ciągną w dół (Deathwing) - 20 pkt.
2 Wormhole (Charlie Vermin) - 11 pkt.
3 Cosmosound (Noruj), Chwytaj Dżem (GameBoy) - 10 pkt.
5 Tajemnica Oceanu (Zombik), Nobby Universe II: Measure Your Fujara (WładcaKasztanów), Fidei Defensor (Keibi) - 5 pkt.
8 Oktarynowa Miarka (Szatkus), Kaferkowe Wyzwanie (Dragon Kamillo) - 4 pkt.

W tym roku nie było odejmowania. Pod tym linkiem znajduje się tabela z oddanymi głosami.

Kilka statystyk:
  • Do konkursu zapisało się 18 osób.
  • Grę oddało 9 osób.
  • Zagłosowało 13 osób.
  • Oddało łącznie 74 głosy na gry.
  • Najmniejsza liczba głosów oddanych przez jednego użytkownika to 3
  • 11 osób wykorzystało maksymalną pulę 6 głosów.
  • Średnia liczba głosów oddanych przez jedną osobę to 5,7
  • Pierwszy raz nie wrzucałem poprawionych wersji w trakcie trwania konkursu
Dzięki wszystkim za zaangażowanie, oddane gry i głosy oraz dyskusje na Discordzie. Szczególne podziękowania dla osób, które dawały feedback konkursowym produkcjom w tym temacie. Kolejne zmagania na wiosnę!
Obrazek
Awatar użytkownika
GameBoy

Golden Forki 2009 - Pełne Wersje (miejsce 1); Puchar Ligi Mapperów II (zwycięstwo); TA Sprite Contest 6 (miejsce 3)(miejsce 3)

Re: TAPE #5 - Ogłoszenie wyników

Post autor: GameBoy »

Deathwing wjechał na pełnej na pierwszej miejsce, gratulacje. (a ktoś chyba pisał na discordzie, że nie było jednoznacznego faworyta w tej edycji xd)
Gratulacje też dla CharlieVermina, którego gra chyba najciekawiej wykorzystała temat konkursu, no i dla Noruja, z którym zremisować to zaszczyt.

Ogólnie rozkład punktów jest dosyć zaskakujący, w poprzednich edycjach zdarzały się gry które ostatecznie dostały tylko głos czy dwa, a tutaj minimalna liczba punktów to aż cztery. Ogólny poziom gier rośnie z edycji na edycję.

Na koniec jeszcze podziękuję za wszystkie otrzymane głosy.
Awatar użytkownika
Deathwing

GF2022 - Pełne Wersje (msc. 1); TAPE #1 (msc. 1); Liga Mapperów Sezon I (msc. 1) Sezon II (msc. 2) Sezon IV (msc. 3) Sezon V (msc. 1) Sezon VI (msc. 2); TASC 2 (msc. 1)(msc. 3); TASC 3 (msc. 1); TASC 4 (msc. 1)(msc. 1)(msc. 1)
Kontakt:

Re: TAPE #5 - Ogłoszenie wyników

Post autor: Deathwing »

No ładnie! Dzienkuwa za głosy od wszystkich :D Po dwóch ostatnich edycjach zacząłem wątpić, że uda mi się jeszcze kiedyś zmobilizować do działania pod presją czasu, no i faktycznie było trochę stresu, czy uda mi się wyrobić, ale mimo wszystko warto było pomęczyć się przez tydzień dla satysfakcji ukończenia kolejnego projektu. Trochę mi się jednak przyfarciło tym razem, bo paru mocnych zawodników nie brało udziału. Ogólnie u części osób para niestety poszła w gwizdek, ale całościowo dla mnie edycja była udana, na pewno podobała mi się bardziej niż poprzednia. Krótkie, bardziej treściwe i nastawione na mechanikę gry i brak RPGów na ponad godzinę to dla mnie zalety. Myślę, że można pokusić się o powtórkę takiego formatu w przyszłości, zamiast wyboru fabularnych motywów. Na koniec oczywiście gratki dla współpodiumowców i reszty uczestników <3 Najbardziej liczę teraz na rozwinięcie projektu Dragona, bo potencjał jest w tym olbrzymi.
turn up the silence
ODPOWIEDZ