TASC7: Oficjalne wyniki

Siódma edycja konkursu.

Moderator: Deathwing

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deathwing

GF2022 - Pełne Wersje (msc. 1); TAPE #1 (msc. 1); Liga Mapperów Sezon I (msc. 1) Sezon II (msc. 2) Sezon IV (msc. 3) Sezon V (msc. 1) Sezon VI (msc. 2); TASC 2 (msc. 1)(msc. 3); TASC 3 (msc. 1); TASC 4 (msc. 1)(msc. 1)(msc. 1)
Kontakt:

TASC7: Oficjalne wyniki

Post autor: Deathwing »

Obrazek

Oto i one: oficjalne wyniki siódmej edycji TASC! To historyczny moment, bo tak szalonych zestawień, gdzie zwycięzcy jednej kategorii są jednocześnie przegranymi drugiej, a nowicjusz w temacie pixel artu wbija się na dwa czwarte miejsca raczej prędko nie uświadczymy. Gratulacje dla zwycięzców: Powczana i Dragon Kamillo, a także podziękowania dla wszystkich, którzy czynnie brali udział w konkursie, zgłaszając znakomite prace, komentując i oddając głosy. Widać wyraźnie, że poziom Waszych zdolności rośnie z roku na rok, co utwierdza mnie w przekonaniu, że warto stawiać przed Wami coraz trudniejsze wyzwania. Koncepcji na kolejne TASC póki co mi nie brakuje, więc możecie liczyć w przyszłości na pojawienie się jeszcze innych kategorii. Ale przedtem czeka Was starcie na drugiej TARCE. Jeszcze raz dzięki wszystkim za udział i zapraszam do podsumowań w temacie.

KATEGORIA BUDYNEK

1. Powczan (7 – Tour des Marques) – 17 pkt

Obrazek____Obrazek

2. Amelanduil (1 – Latarnia morska) – 12 pkt (4 z Tile)

Obrazek____Obrazek

3. Jolantyn (9 – Dom Sowietów) – 12 pkt (2 z Tile)

Obrazek____Obrazek

4. Noruj (6 – Tour des Marques) – 9 pkt
5. WładcaKasztanów (3 – Wieża strażnicza) – 8 pkt
6. GameBoy (2 – Wieża strażnicza) – 6 pkt
7. Crashykk (10 – Dom Sowietów) – 5 pkt
8. puniek (5 – Wieża strażnicza) – 4 pkt
9. Adrap (4 – Wieża strażnicza) – 3 pkt
10. Dragon Kamillo (8 – Zamek Craigievar) – 2 pkt

Tabela oddanych głosów w kategorii Budynek

KATEGORIA TILE

1. Dragon Kamillo (4 – Łąka + Bagno) – 17 pkt

Obrazek____Obrazek

2. Adrap (6 – Łąka + Woda) – 15 pkt

Obrazek____Obrazek

3. Crashykk (10 – Posadzka statku kosmicznego + Mięso) – 11 pkt

Obrazek____Obrazek

4. Noruj (2 – Drewniany parkiet + Dywan) – 8 pkt
5. LilyUwU2001 (3 – Drewniany parkiet + Dywan), puniek (7 – Łąka + Woda), WładcaKasztanów (8 – Mięso + Miód) – 5 pkt
8. Amelanduil (11 – Zardzewiały metal + Ziemia) – 4 pkt
9. Powczan (5 – Łąka + Lód) – 3 pkt
10. Jolantyn (9 – Mięso + Sól) – 2 pkt
11. GameBoy (1 – Chmury + Łąka) – 1 pkt

Tabela oddanych głosów w kategorii Tile
turn up the silence
Awatar użytkownika
Noruj

Golden Forki 2015 - Pełne Wersje (miejsce 1); Golden Forki 2014 - Zapowiedzi (zwycięstwo); Golden Forki 2011 - Pełne Wersje (miejsce 1)(miejsce 1); Golden Forki 2010 - Zapowiedzi (miejsce 3); TAPE#4 (miejsce 1)
Kontakt:

Re: TASC7: Oficjalne wyniki

Post autor: Noruj »

To ja zacznę podsumowanko, jeśli wolno. Przede wszystkim gratulacje dla Powczana i DK za wygranko, ale nie można zapomnieć o reszcie. Chapeau bas dla reszty biorących udział. Na budynki patrzyło się z podziwem i przyjemnością. Przesyłam essę zwłaszcza Adrapowi (tile) i WładcyKasztanów, którego budynek powinien być powyżej mojego w rankingu. Bardzo spodobała mi się ta praca kolorami.

Fajnie było zadebiutować w kolejnym konkursie i bardzo dziękuję za wszystkie głosy. To będzie dla mnie spora dawka motywacji do ciśnięcia pixelartu, co udaje się czynić od kilku miechów, ale z dużymi dołami zakończonymi prawie porzuceniem zajawki, a przyznam, że wciągnęło mnie to stawianie pixeli. Ofc, że nie udało się wygrać ani nawet być na podium, ale 2x4 miejsce bardzo mnie cieszy :D

To była dobra okazja do nauki, bo był to mój pierwszy budek ever narysowany w pixelarcie, zatem proces tworzenia był ekscytujący, a zarazem ekstremalnie trudny xd Wasze komentarze i krytyka też pomagają. Mam zamiar totalnie na czilu przeanalizować każdą uwagę i wyciągnąć lekcję.

Czekam na następną edycję, essa!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jolantyn

TASC 7 (miejsce 3)
Kontakt:

Post autor: Jolantyn »

Gratuluję wszystkim uczestnikom konkursu i zwycięzcom także :-D dobra robota
Polska Jesień, Szkarłatne Jabłka i Złote Kasztany 8)
Awatar użytkownika
GameBoy

Golden Forki 2009 - Pełne Wersje (miejsce 1); Puchar Ligi Mapperów II (zwycięstwo); TA Sprite Contest 6 (miejsce 3)(miejsce 3)

Post autor: GameBoy »

Fajnie widzieć swoich faworytów na pierwszym miejscu. Teraz zorientowałem się jeszcze, że DK zdobył pierwsze i ostatnie miejsce, do tego trzeba mieć talent. XD

Zaskoczyło mnie bardzo, że budynek numer 10 był zrobiony przez Crashykka, bo stylistycznie jest bardzo podobny do tego co Noruj pokazał na TAPE w Panie Dziekanie, jak ze starej PCtowej/DOSowej gry.

Natomiast to, że moje kafelki dostały tylko 1 głos i do tego było to mniej niż memowa praca z amogusem to jest marność nad marnościami i wszystko marność. :(
Awatar użytkownika
Amelanduil

GF2013 - Pełne Wersje (miejsce 2); TASC5 (miejsce 1); TASC7 (miejsce 2)

Post autor: Amelanduil »

Deathwing pisze:
17 sie 2024, 00:01
Paleta faktycznie sprawia wrażenie, jakby była robiona pod to zdjęcie – między innymi dlatego od razu przyklepałem tę latarnię, kiedy ją zobaczyłem.
Miałem dokładnie to samo odczucie! Zobaczyłem tę paletę, zobaczyłem latarnię: "nie no, muszę narysować tę rdzę, nie ma innej opcji".

Dziękuję wszystkim za głosy! Za trollowanie w tile'ach nie przepraszam :P
ObrazekGlico☆Magic?
Awatar użytkownika
LilyUwU2001

Post autor: LilyUwU2001 »

Dziękuję za możliwość wzięcia udziału w TASC7. Tak się tylko pochwalę, że zanim zrobiłam parkiet i dywan, to miałam troszkę lepsze tile (piasek + woda), ale ponieważ nie zauważyłam zasad, to zapostowałam je na Discordzie Gospody i nie mogłam zgłosić ich do TASC7, przez co zajęłam pewnie trochę niższe miejsce, niż zajęłabym, gdybym zgłosiła te: https://i.imgur.com/sfTlgWd.png

W każdym razie, konkurs bardzo mi się podobał i nie mogę już doczekać się następnej edycji. Bardzo wysoki poziom prac, zwłaszcza w kategorii Budynek, chociaż Tile też bardzo ładne powychodziły w sporej części. Może w następnej uda mi się wydłubać coś troszkę lepszego i zajmę trochę wyższą pozycję, bo ostatnie parę miesięcy uczyłam się troszkę pixelartu, tak, by być w stanie stworzyć trochę idealnych tilesetów do mojego pierwszego planowanego kompletnego dzieła w RPG Maker 2003 (+ Maniacs Patch), którego ostatnio kupiłam na Steamie razem z RMXP.

Wszak kiedyś te 10 lat temu się z kuzynem w RM2003, RMXP i RMVXAce bawiłam w wersjach z Twierdzy, ale to były zabawy na zasadzie wypróbowywania programu i skryptów z zagranicznych stron (bo tylko ja ogarniałam w wieku 14 lat angielski na tyle, by je przerabiać), i żadne z nas niczego nie skończyło, a ten bug w słynnej wersji RMVXAce z Twierdzy z wpisywaniem "ą" był bardzo irytujący.

Teraz planuję w końcu skończyć coś w RM, a dobre 13 lat rysowania sprite'ów i tile'i do gier (gierki robię hobbystycznie od około 10 roku życia, była to swego czasu troszkę swoista ucieczka przed smutkami życia i srogimi rodzicami) trochę mnie nauczyło, jak robić to na znośnym poziomie.

I tak jak pisano na Discordzie w kanale #rm-aktualnosci, czekam na konkurs komponowania muzyki. TAŚMA to w sumie dobry skrót (Tsukuru Archive Śmiechawa Music Archive) i sama bym coś miłego dla ucha pokomponowała na TAŚMĘ (czy jak to tam się ostatecznie będzie zwać). Chociaż pewnie tutaj to ja troszkę rozgromię dużą część ludzi, głównie tych nie mających pojęcia o muzyce i robiących to na ucho, bo skończyłam szkołę muzyczną I stopnia dawniej, więc... troszkę nierówno I guess?

Tak jak wspomniałam, bardzo ładne prace. Miejsca Dragon Kamillo, Adrapa i Crashykka zasłużone. A ten memiczny Amogus mnie po prostu troszkę rozśmieszył :D
ODPOWIEDZ