[DEMO][XP] World Of Arkania

Pełne Wersje i Dema stworzone we wszelakich wersjach RM. Uwaga na zasady zakładania tematów!

Moderatorzy: GameBoy, Dragon Kamillo, Kleo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AvK

[DEMO][XP] World Of Arkania

Post autor: AvK »

Nazwa: World Of Arkania
Status: ukończone DEMO
Wersja RM: Rpg Maker Xp
Gatunek: RPG
WORLD OF ARKANIA

Fabuła:
Rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie Arkania, który jest podzielony na trzy kontynenty. Gdzie zwaśnione rasy(Ludzie-Orki) toczą ze sobą ciągłe wojny. Bohater to młody poszukiwacz przygód Akan Royst zwany Dusza, przybywa on do Nidaros w poszukiwaniu szybkiego zarobku jednak bramy miasta są zamknięte. Przez co podejmuje się zadanie zleconego przez Tajemniczego Kupcy który zaoferował mu Przepustkę do miasta, w efekcie czego wplątujemy się w niezłe kłopoty.

Grafika:
Titleset'y The Inquisitor'a
Zasoby znalezione

Skrypty:
Miedzy innymi:
QuestLog by Thieffer
3D Menu by Azrith001
RPG HUD by Dante&Dooz
Uniwersal Message System by Ccoa
Intro by Sabikku

Muzyka
Arcania - Gothic 4
Diablo II
Gothic 3
Wiedźmin
Visie

Statystyki:
-Około 50 zdań do wykonania
-Blisko 30 broni
-36 akcesoriów obronnych
-50 przeciwników

Cechy Ogólne:
-brak losowych walk, wszystkie potwory widoczne na mapie
-podstawowy Battle System
-Dziennik Zadań
-Około 4 godzin gry

Screen:

Menu Główne:

Obrazek

Mury miasta Nidaros:

Obrazek

Zatoka Nowiu:

Obrazek

Szlak do Nidaros:

Obrazek

Download:
DEMO
Czas gry - 20 min
Wymagane - RTP STANDARD
Waga - 30MB
http://www.mediafire.com/?1e6q6avutl8d1nu (Wersja 1.1 z poprawionymi bugami w grze)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 21:54 przez AvK, łącznie zmieniany 2 razy.
Status: wydane DEMO
Wersja RM: RPG MAKER XP
Premiera: Brak planów
Solo Lee

Re: [DEMO][XP] World Of Arkania

Post autor: Solo Lee »

Cieszę się że powstaje nowa produkcja 8) Zagram jak będę miał chwilę czasu i dam znać co zrobiłeś źle. :lol: :lol: :lol: Żartowałem oczywiście. 8) Ale zagram...
Awatar użytkownika
Secretman

Post autor: Secretman »

Plus za wszystkie potrzebne pliki DLL - chyba pierwsza gra zrobiona w XP, w której nie musiałem tego kopiować. Niestety gra wygląda mocno przeciętnie. Intro wygląda fajnie, ale powinieneś lepiej dobierać kolor czcionki pod kolor tła(niektóre slajdy kłują w oczy). Po intrze nastąpiła....walka z osą. Ku mojemu zdziwieniu zadaję mało obrażeń w porównaniu do rywalki(ostra bestia :lol: ), nie mam czarów, leków itp. Uciekam. I znowu walczę z osą. Okazało się, że cwany owad ustawił się przy namiocie i ciągle mnie atakował - Jesus, ale przeżycia miałem w tej grze. Ale już mówiąc serio - brak losowych walk - może być, tylko że i tak nie idzie normalnie powalczyć(gdzie te 30 broni???). Idąc do miasta, robiłem więc slalom pomiędzy rywalami. Trochę musiałem się nałazić, żeby otrzymać swoje pierwsze zadanie. Do tego momentu nie było nic ciekawego - nie wytrzymałem i wyłączyłem grę. Z zauważonych błędów - trochę literówek, ortografów. Menu masz fajne, obrotowe, ale jest dziwne w użyciu. Gdy chciałem wyjść z ekranu Autorów gry, wyskoczył mi błąd -> http://img689.imageshack.us/img689/7844/schowek02rl.jpg
Awatar użytkownika
AvK

Post autor: AvK »

Widzę że naprawdę dużo ludzi oceniło grę...

Z tego co widziałem to wiecej komentarzy o grze ma takie Miasteczko Nowoczesne co niby sie nikomu nie podoba, a moja która myśle że lepiej wypada... ma 2 biedne komentarze :-(

Pytanie pada jak mam tworzyć lepsze produkcje jak dostałem jeden komentarz z którego mogę wyciągnąć jakieś wnioski :!: :oops:

PS:Za aktualizowałem linki w pierwszym poscie :-D
Status: wydane DEMO
Wersja RM: RPG MAKER XP
Premiera: Brak planów
Awatar użytkownika
Asuda

Post autor: Asuda »

Tylko dwie osoby oceniły bo najwyraźniej nie zachęciłeś ich do pobrania gry ;)

Tyle co moge powiedzieć ze screenów - nie lubię XP, ale może zagram.
Fabułą - to co przedstawiłeś w temacie wygląda ubogo, ale może to po to by nie spoilerować.
Jeśli chodzi o koncept gry, to wydaje mi się, że za mało oryginalny by się bardziej wybić.
Choć nie grałem więc nie będę zbytnio oceniał. Ostatnio nie kręcą mnie takie Gothikowe rpg'i w wersji 2D (ale może tylko mnie).
Chodzi o to ,że w tym gatunku trudno kogoś zaskoczyć.
Zagram w pełną wersję o ile wyjdzie.
-Why, i must do it?
-Because you are jrpg...
ODPOWIEDZ